Over de Erasmusronde

De Erasmusronde wordt al heel wat jaren georganiseerd door Erasmus Sport en studentenhardloopvereniging EUR-Roadrunners, beide verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

De bedoeling van deze wedstrijd is om studenten en andere hardlopers in sportief verband bij elkaar te brengen. De wedstrijd is voor zowel Erasmus Sport als de EUR-Roadrunners één van de belangrijkste sportieve evenementen van het jaar. We bieden 3 afstanden aan, en daardoor zit er voor iedereen wel een mooie race bij. De Erasmusronde wordt gelopen rond de Kralingse Plas en door het Kralingse Bos. Het parcours is autovrij en op kruisingen en splitsingen staan vrijwilligers om alles in goede banen te leiden. In 2020 is de Erasmusronde wegens Corona niet doorgegaan, en in 2021 wordt de Erasmusronde voor het eerst virtueel georganiseerd.

Deelname aan de Erasmusronde is op eigen risico. De organisatie aanvaardt geen aansprakelijkheid voor het zoekraken of beschadigen van persoonlijke eigendommen, noch voor enig opgelopen persoonlijk letsel.

De Erasmusronde wordt gewoonlijk elk jaar op de eerste zaterdag van november gehouden.